Avcılar Nöbetçi Dişçi - Acil Diş Hastanesi İletişim Tel: 0533 582 82 79

Hastaların diş hekimleri için doğru bildiği yanlışlar ve bunların poliklinikler açısından olası muhtemel faydalarını şimdi sıralayacağız. Yararlı olup olmadığı düşünülmeksizin rast gele yenen, yemek yerini tutmayan yiyecekler.

* Avcılar bayram ve tatil günlerinde açık diş terapisi
| Nöbetçi diş hekimi kliniği ile ağrısız diş çekimi
* Full time diş dolgusu tedavisi yenileme hizmeti
* Gece açık diş tedavisi protez tamiri,
* Cumartesi ve pazar günü açık diş hastanesi kanal tedavisi vs.
* 24 saat açık diş hastanesi ekipmanları var,
* Acil dişçi telefon numarası için sekreteri arayabilirsiniz.

- Yetişkin hastalarda diş telinin işe yaramayacağı düşüncesi halk efsanesidir tüm araştırmalar ve gözlemler aksini ispat etmektedir. Ancak yetişkin bireylerde tedavi süresi daha da uzun olabilmektedir.
- Yine aynı şekilde diş teli tedavisinin ağrılı bir süreç olduğu bilgisi de gerçekleri yansıtmamaktadır.
- Görüntülenen sürede her şeyi parçalayarak ya da püre yaparak yemek zorunda kalmazsınız veya ısırma yetinizi kaybetmezsiniz bunlar halk arasında doğru sanılan yanlışlardır.
- Braketlerin düşmemesi için neler yapılmalıdır?
- Dişe dolgu maddesine benzer bir madde ile tutturulur. Bu madde asitli içecekler ve ısı değişimlerine karşı duyarlıdır, bu tür gıdalar braketin dişten ayrılmasına sebep olabilirler. Sakız, lokum, hurma, karamelli gıdalar genel olarak minenin etrafına dolanır ve temizlenmesi zor bir durum yaratır hatta braketin dişten ayrılmasına sebep olabilir.
- Braketin düşmesi durumunda dişlere uygulanan baskı da ortadan kaybolur. Bu da tedavinin yarım kalması anlamına gelmektedir.

- Dişlerde çürük varsa önce çürükler tedavi edilmeli ya da diş çekilmelidir.
- Kanal tedavisi gereken durumlarda malzemenin takılmadan önce gerekli tedaviler uygulanıp tamamlanır ve ardından ortodontik tedaviye başlanır.
- Diş eti problemleri olan hastalara da direk olarak diş teli tedavisi uygulanmaz.
- Uygulama öncesi ve sonrasında sorun yaşanmaması için ağız bakımının düzgün yapılması hayati önem taşımaktadır.
- Ortodontik tedavi sırasında tedavi gören kişiler günde 2 defa dişlerini makineli diş fırçası ile fırçalamalıdırlar. Bununla beraber verilen yada tavsiye edilen gargaraların düzenli olarak kullanılması da bakteri popülasyonunu azaltmakta önemli rol oynamaktadır.
- Tedavinin bitimini takiben hasta ile 2. aşama olan pekiştirme tedavisine geçilir ve bunun için hastaya apareyler verilmektedir. Bunlar dişlerin son halini almasını sağlayacak takıp çıkarıla bilir önemli parçalardır. Kullanılmadığında tedavinin tamamlanmamasına ve rahatsız olunan durumun tekrarlamasına sebep olabilirler. Apareylerin kullanım süreleri hastanın durumuna ve öncesinde uygulanan tedavi şekline göre değişiklik göstermektedir.
- Bazı hastalarda tedavi sonrasında bu apareyler yerine diş arkasına sabitlenen Retainer adı verilen teller takılabilir, ancak bu her hastada kullanıma uygun bir yöntem değildir.
- Ortodontik tedavi ortalama olarak hastanın durumuna ve yaptıracağınız doktora göre değişiklik göstermektedir. Değişiklik değişmeyeceği için anlamak gerçekten zordur.